Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σπόρος της ειρήνης

Την Παρασκευή 21/09 γιορτάστηκε σ' όλο τον κόσμο η μέρα της Ειρήνης.  Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1981, για να διαδώσει και για να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη. Την ημέρα αυτή προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από τον ΟΗΕ, τις ΜΚΟ, από θρησκευτικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινωνίες των πολιτών. 
Εμείς διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε ένα από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας που αναφέρεται στο θέμα αυτό. Ο τίτλος του είναι " Ο σπόρος της ειρήνης" και συγγραφέας του η Ιζαμπέλ Πιν.
" Κάποτε κι ενώ όλα ήταν όμορφα, ήσυχα και ειρηνικά, ένας σπόρος, ένα μικρούτσικο κουκούτσι που έπεσε από τον ουρανό και στάθηκε πάνω ακριβώς στη γραμμή των συνόρων της χώρας των σκαραβαίων με τη χώρα των σκαθαριών, έγινε η αιτία ν' αρχίσουν μεγάλες διαμάχες. Όμως την κρίσιμη στιγμή οι δύο αντίπαλοι λαοί διαπίστωσαν πως τη λύση στη διαφορά τους την είχε δώσει ήδη το ίδιο το κουκούτσι...ο σπόρος της ειρήνης."
Ένα υπέροχο αντιπολεμικό βιβλίο, που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, καθώς η εξέλιξη του μύθου  παρακολουθεί  αυτά που διαδραματίζονται καθημερινά στον πολύπαθο πλανήτη μας. Πλούσιο σε μηνύματα και συμβολισμούς, το βιβλίο αυτό μας υπενθυμίζει πως πάντα υπάρχει ελπίδα.
Το παραπάνω βιβλίο αλλά και πλήθος άλλων βιβλίων μπορούν να δανειστούν οι μαθητές μας από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας που συνεχώς εμπλουτίζεται. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Τόνια Παντελαίου και την κα Ελένη Ραγκούση για τα βιβλία που δώρισαν στο σχολείο μας. Και να μη λησμονούμε και τους μαθητές της Έκτης που αποφοίτησαν πέρυσι από το σχολείο μας οι οποίοι μας δώρισαν από ένα βιβλίο ο καθένας.
Αν  και στη δική σας βιβλιοθήκη, υπάρχουν βιβλία που δεν τα χρησιμοποιείτε πια, σε μας είναι πολύ χρήσιμα. Κάθε προσφορά ευπρόσδεκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου