Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αφιερωμένη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αλλά και και στα γεγονότα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Δάσκαλοι και μαθητές πραγματοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με τη σημαντική εκείνη εποχή της ιστορίας μας αλλά και της ιστορίας ολόκληρης της ανθρωπότητας. Αναζητήσαμε πληροφορίες σε διάφορες πηγές, σχεδιάσαμε το δικό μας χάρτη του 2ου Παγκοσμίου πολέμου με βάση τις πληροφορίες που βρήκαμε και προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε τη σημασία όσων μάθαμε σχετικά με τον πόλεμο, το φασισμό, την αντίσταση, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια των λαών και την προσωπική ευθύνη του καθένα ξεχωριστά.








   Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου παρουσιάσαμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας σ' όλους τους μαθητές του σχολείου μας  και είδαμε όλοι μαζί την ταινία '' Το ξυπόλητο τάγμα''.














Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε τη γιορτή-αφιέρωμα στην επέτειο του ''ΟΧΙ'' η οποία περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια, ένα δραματοποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο της Άλκης Ζέη ''Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου'' και ένα μικρό φιλμάκι  ( η πρώτη ελληνική παραγωγή  κινουμένων σχεδίων) που αφορούσε την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα. Την γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές της  Γ' και Στ' τάξης του σχολείου μας και την επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Χαριστός Εμμανουήλ και Σουλίδης Σταύρος. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια. 























Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής επετείου παρακολουθήσαμε τη δοξολογία στο ναό του Αγίου Γεωργίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου