Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Οι μαθητές της Α΄ τάξης αλληλογραφούν

 
Στην ενότητα της Γλώσσας «Ένα γράμμα για την Ιωάννα» μελετήσαμε τη δομή, το περιεχόμενο και το σκοπό μιας επιστολής. Μιλήσαμε για τη σημασία της αλληλογραφίας στα παλιότερα χρόνια, που οι άνθρωποι δε μπορούσαν να επικοινωνήσουν με άλλα μέσα, καθώς και για τη δουλειά των ταχυδρόμων και το ρόλο του ταχυδρομείου άλλοτε και σήμερα. Μάθαμε ακόμη πώς να συμπληρώνουμε τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη πάνω στο φάκελο και… το πήραμε απόφαση!
              
  Την 1η Μαρτίου, μετά από πρόταση του κ. Στέφανου Παπαδόπουλου, δάσκαλου της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών Κέρκυρας, γράψαμε από ένα γράμμα ο καθένας για τους μαθητές της τάξης του: Λίγα λόγια για τον εαυτό του, για τα ενδιαφέροντά του, για το σχολείο μας, για τις Απόκριες κ.ά. Κολλήσαμε και τις ατομικές φωτογραφίες μας, συμπληρώσαμε το φάκελο με τα στοιχεία και μαζί με μια ζωγραφιά τα στείλαμε στους συνομήλικούς μας στο μακρινό νησί της Κέρκυρας.

                Ύστερα περιμέναμε μέρα τη μέρα την απάντησή τους. Η ανυπομονησία μας μεγάλωνε… Ώσπου πριν λίγες μέρες τα γράμματα ήρθαν και σκόρπισαν χαρά και χαμόγελα. Οι νέοι φίλοι μας από την άλλη άκρη της Ελλάδας απαντούσαν στις ερωτήσεις μας, έγραφαν για το σχολείο, το νησί τους και τις εκδρομές τους, μας χάριζαν τις όμορφες ζωγραφιές τους! 
 Η αλληλογραφία μας συνοδευόταν από CD με φωτογραφίες και πληροφορίες για το κάθε σχολείο και νησί. Ελπίζουμε αυτή η επικοινωνία να συνεχιστεί και να γεννηθεί απ’ αυτήν η φιλία.







E

1 σχόλιο: