Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η συμμετοχή της Β΄ τάξης στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2015.

Συμμετείχαμε στη δράση της  Action Aid με τίτλο : << Η εκπαίδευση ξανά στο στόχο.>> Διαβάσαμε το παραμύθι που μας έστειλαν και το επεξεργαστήκαμε με το δικό μας τρόπο.


Ακολουθεί ο τρόπος που δουλεύτηκε η δράση.
Διαβάσαμε το παραμύθι που μας στάλθηκε από τη Action Aid, συζητήσαμε τα συναισθήματα που βίωναν οι πρωταγωνιστές καθώς και τα συναισθήματα που βίωναν οι  μαθητές , όταν τους διάβαζα το παραμύθι.
Γνωρίσαμε τους ήρωες. Σαν συμπληρωματικές πληροφορίες αναφέρθηκαν κάποια στοιχεία από το βιβλίο : << Ναζίμ, καμένη από οξύ.>>Τα στοιχεία που αναφέρθηκαν είχαν να κάνουν με τη θέση της γυναίκας σε αυτές τις χώρες καθώς  και τη στάση των χωρών στο θέμα της εκπαίδευση των γυναικών. Ενημερώθηκαν επίσης και για τη πρωταγωνίστρια του παραμυθιού Μαλάλα, με αποσπασματικές αναφορές από το βιβλίο<< Με λένε Μαλάλα>> .

Ψαρέψαμε τις δικές μας λέξεις από το σεντούκι :γράμματα, διασκεδάζω, ειρήνη, διαφορετικότητα , σεβασμός κ.ά.

Με την << ψαριά >> τους τα παιδιά, είπαν τα ακόλουθα :<< Θέλω να πηγαίνω στο σχολείο για : να κάνω νέους φίλους, να συνεργαζόμαστε και να είμαστε μια ομάδα ,για να καταφέρνουμε την επιτυχία των στόχων μας. να μάθουμε να λύνουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο, να συμμετέχουμε σε διάφορες δραστηριότητες. Θέλουμε να υπάρχουν σχολεία για να σταματήσει η παιδική εργασία και όλα τα παιδιά να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Να γίνει ο κόσμος καλύτερος, να καλλιεργηθεί ο σεβασμός και να αποδεχόμαστε το διαφορετικό >>.

Η δασκάλα της τάξης
Πηνελόπη Δήμου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου