Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το νερό, πολύτιμες σταγόνες.

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος της Δ΄ τάξης μιλήσαμε για το νερό και τη σημασία του. Μάθαμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Είδαμε ότι το γλυκό νερό αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος (2,7%) του συνόλου του νερού και αν κάτι δεν αλλάξει, μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια οι μισοί περίπου άνθρωποι (3,5 δισεκατομμύρια) θα ζουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νερό!
Όλα αυτά δεν συμβαίνουν πολύ μακριά μας αφού στη Μεσόγειο έχει χαθεί το 50 % (σε ορισμένες περιοχές και το 90%) των υγρότοπων !Στις Κυκλάδες και σε ορισμένα νησιά της Δωδεκανήσου χρόνιο είναι το πρόβλημα της λειψυδρίας   κατά τους θερινούς μήνες και συνεχώς επιδεινώνεται: 20 τουλάχιστον νησιά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα! Για να δράσουμε όμως είναι αναγκαίο να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το πολύτιμο αυτό αγαθό. Ξεκινήσαμε λοιπόν από το ταξίδι που κάνει το νερό παρακολουθώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εφαρμογή, την οποία ανεβάσαμε παρακάτω για να την μοιραστούμε μαζί σας.


Κατόπιν πήραμε χαρτί, μολύβι  και μπογιές και προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε στο χαρτί αυτό που είδαμε . Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας μπορείτε να το δείτε στις εικόνες που ακολουθούν :
























 Τέλος  βρήκαμε και σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή για τη σημασία που έχει το νερό η οποία περιέχει εύκολες και πρακτικές συμβουλές για την εξοικονόμηση του. Για να ανοίξετε την εφαρμογή κάντε κλικ στη λεζάντα.

Χρησιμοποίησε το νερό με σύνεση






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου