Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

'' Ταξίδια στο χρόνο'', έρευνα από τους μαθητές της Ε΄ τάξης


Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και στην ενότητα 10 με τίτλο «Επιστημονική Φαντασία» ,κάναμε ταξίδια σε πολλές περιόδους της Ιστορίας μας .Βρήκαμε  λοιπόν την αφορμή  και κάναμε μια έρευνα σε μαθητές του σχολείου μας και όχι μόνο!Μοιράσαμε 50 ερωτηματολόγια , που δημιουργήσαμε μόνοι μας , και ρωτήσαμε τους συμμαθητές μας αν είχαν μια μηχανή του χρόνου που θα ήθελαν να ταξιδέψουν .  Συγκεντρώσαμε τα αποτελέσματα και σας τα παρουσιάζουμε : 

 
Ενδεικτικές είναι μερικές απαντήσεις που λάβαμε :

  • «Θα προτιμούσα να ταξιδέψω στην αρχαία Ελλάδα φυσικά για να γνωρίσω από κοντά αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους . Να γνωρίσω τις τέχνες τους , τις κατασκευές τους , πως φτιάχτηκαν όλα αυτά τα σπουδαία και μεγαλοπρεπή μνημεία και πως γεννήθηκε η δημοκρατία».
  • «Θα προτιμούσα να ταξιδέψω στο μέλλον για να δω πως θα είναι ο κόσμος μας. Αυτός ο κόσμος που από τώρα δεν προσφέρει τίποτα . Να δω πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας , να δω πως θα είναι η φύση , η τεχνολογία και πως θα έχουμε αλλάξει εμείς οι άνθρωποι».
  • «Θα προτιμούσα να ταξιδέψω στο Μεσαίωνα – Βυζάντιο επειδή θέλω να μάθω  ενδιαφέροντα , όμορφα πράγματα και γενικά γιατί ήθελαν όλοι οι λαοί να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη ».
  • «Θα προτιμούσα να ταξιδέψω στην εποχή των δεινοσαύρων γιατί θα με ενδιέφερε να τους δω από κοντά . Να δω το χρώμα τους , το μέγεθος τους , το τι τρώνε , πως ζούνε και πόσο άγριοι είναι.».
  • «Θα προτιμούσα να ταξιδέψω στην επανάσταση του 1821 γιατί θέλω να δω τον ηρωισμό που έδειξαν οι έλληνες στο πόλεμο τους με τους Τούρκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου