Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σκυταλοδρομία ανάγνωσης συνέχεια.......

 


 Η σκυταλοδρομία ανάγνωσης στην οποία παίρνουν μέρος το 2ο Δημ.Σχ. Παροικιάς, το Δημ.Σχ. Νάουσας και το Δημ.Σχ. Αγκαιριάς, συνεχίζεται. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις υπόλοιπες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των μαθητών του Δ.Σ. της Νάουσας. 




Οι μαθητές της Τρίτης τάξης του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους την κα Άρτεμη υποδέχτηκαν τους μαθητές του αντίστοιχου τμήματος της Τρίτης τάξης του Δημ.Σχ. της Νάουσας, οι οποίοι συνοδεύονταν από τη δασκάλα τους την κα Δήμητρα. Οι μαθητές είχαν φροντίσει από πριν να συστηθούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας επιστολές. 














Αφού λοιπόν γνωρίστηκαν και από κοντά ξεκίνησαν τις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει με πολύ ενθουσιασμό. Οι μαθητές της Νάουσας είχαν ετοιμάσει μικρά παζλ που δημιούργησαν από εικόνες βασισμένες στα "Αδέσποτα" της Σοφίας Ζαραμπούκα. Κατόπιν τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Αγκαιριάς οι οποίοι είχαν προσαρμόσει το παιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος" φτιάχνοντας ερωτήσεις που αφορούσαν τους 12 Θεούς, από τη σειρά βιβλίων "Μυθολογία" της ίδιας συγγραφέως.












 
Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης του σχολείου μας υποδέχτηκαν το δεύτερο τμήμα της Τρίτης τάξης του Δημ.Σχ. της Νάουσας οι οποίοι συνοδεύονταν από το δάσκαλό τους τον κ Θοδωρή. Μετά τις απαραίτητες συστάσεις προβλήθηκε η παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου μας, η οποία ήταν βασισμένη στο Βρωμοχώρι της Σοφίας Ζαραμπούκα και κατόπιν προκαλέσαμε τους μαθητές της Νάουσας να λύσουν ένα σταυρόλεξο που είχαμε ετοιμάσει με ερωτήσεις σχετικές με το βιβλίο. 






 









Κατόπιν τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Νάουσας, οι οποίοι μας ζήτησαν να βάλουμε στη σωστή σειρά τις υπέροχες εικόνες που είχαν ζωγραφίσει από το ίδιο βιβλίο και στη συνέχεια μας κάλεσαν να προσπαθήσουμε να λύσουμε μια μεσοστοιχίδα που είχαν δημιουργήσει σχετική με το Βρωμοχώρι.






Μαθητές και εκπαιδευτικοί δούλεψαν με κέφι και ενθουσιασμό και έδωσαν ραντεβού για μια επόμενη σκυταλοδρομία ανάγνωσης και όχι μόνο, μιας και όλοι συμφωνήσαμε η συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία να συνεχιστεί και και στο μέλλον.

2 σχόλια: