Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση από το ολοήμερο τμήμα


«Ο γαϊδαράκος που ήπιε το φεγγάρι» - Χρήστος Μπουλώτης

            Σε μια χώρα χωρίς φεγγάρι ζει η Φεγγαρένια με τον πατέρα της και το γαϊδαράκο τους. Ο πατέρας της, ο καλύτερος παστελοποιός της χώρας, ταξιδεύει για να πουλήσει την πραμάτεια του και συναντά μια νεράιδα. Εκείνη του ζητά βοήθεια κι αυτός της προσφέρει απλόχερα ό,τι μπορεί. Σαν ανταμοιβή, η νεράιδα του δίνει δυο μαγικά αντικείμενα για την κόρη του τη Φεγγαρένια.
            Η Φεγγαρένια, που τόσο νοσταλγεί το φεγγάρι από τις διηγήσεις των παλιών, καταφέρνει με τα μαγικά της αντικείμενα να το ξαναφέρει στον ουρανό της σκοτεινής αυτής χώρας. Όμως, ο άκαρδος και άδικος βασιλιάς τους θέλει το φεγγάρι μόνο για τον εαυτό του κι έτσι απαγορεύει σε  όλους τους άλλους να κοιτάζουν ψηλά!
 Ένα βράδυ ξαφνικά, ο γάιδαρος της Φεγγαρένιας πίνει την αντανάκλαση του φεγγαριού μαζί με το νερό της λίμνης και τότε το φεγγάρι εξαφανίζεται από τον ουρανό! Ο βασιλιάς γίνεται έξω φρενών και η Φεγγαρένια θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα της και τα μαγικά αντικείμενα της νεράιδας, για να μπορέσει να σώσει τον πατέρα της και το γαϊδαράκο τους από την κακία του…
Ένα παραμύθι με όλη τη σημασία της λέξης γεμάτο φαντασία, μαγεία και ρομαντισμό, όπου η καλοσύνη υπερέχει της κακίας, μας κέρδισε με την όμορφη γλώσσα και την υπέροχη εικονογράφησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου