Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Σκυταλοδρομία ανάγνωσηςΜΕΤΑΞΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΚΑΙΡΙΑΣ
ΚΑΙ Β’ ΤΑΞΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

 «Ο ΩΡΑΙΟΣ ΔΑΡΕΙΟΣ» ΣΟΦΙΑ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ


Την Τρίτη 22 Μαΐου υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τρία τμήματα από το δημοτικό σχολείο Νάουσας με σκοπό την υλοποίηση δραστηριοτήτων και παιχνιδιών που είχε προετοιμάσει η μία τάξη για την άλλη με βάση το λογοτεχνικό βιβλίο που είχαν διαβάσει από κοινού.
          
  Αρχικά, η Β’ τάξη από τη Νάουσα – με δεκαπέντε μαθητές και δασκάλα την κυρία Αγγελική Μπισκετζή - είχε ζωγραφίσει ένα σύνολο εικόνων από διάφορες σκηνές του βιβλίου και οι δικοί μας μαθητές χωρισμένοι σε δυο ομάδες κλήθηκαν να συμπληρώσουν στα αντίστοιχα κενά πού βρίσκονται οι ήρωες και ποια μέρα είναι. Νικήτρια θα ήταν η ομάδα που θα τελείωνε πρώτη και θα είχε τις περισσότερες σωστές απαντήσεις. Οι δυο ομάδες βγήκαν ισόπαλες στη βαθμολογία.            Τη δεύτερη δραστηριότητα την είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας στο ολοήμερο. Ο καθένας είχε παραλλάξει μία σελίδα του βιβλίου γράφοντας ένα «ψέμα» σε κάποιο σημείο. Οι μαθητές της Νάουσας, αφού χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, έπρεπε να ακούνε προσεκτικά την αφήγηση, να ανακαλύπτουν τα ψέματα και να θυμούνται το σωστό. Κέρδισε η ομάδα με τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά και την καλύτερη μνήμη!

         

  
 
  

Η τρίτη και τελευταία δραστηριότητα ήταν ένα σταυρόλεξο που ετοίμασαν οι μαθητές της Νάουσας με βάση την ιστορία του Δαρείου και οι δικοί μας μαθητές έπρεπε να συμπληρώσουν με τις σωστές απαντήσεις χωρισμένοι σε τρεις ομάδες.

         

 

 


   Περάσαμε όμορφα, γνωριστήκαμε μεταξύ μας, βγήκαμε φωτογραφίες, παίξαμε μαζί, αλλά κυρίως απολαύσαμε την ανάγνωση του ίδιου βιβλίου και τη συνεργατική δημιουργία των παιχνιδιών.Η δασκάλα του ολοήμερου
Ζέλκα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου