Στο
εσωτερικό του μουσείου είδαμε μινιατούρες πλοίων από τα αρχαία χρόνια μέχρι την πρόσφατη ιστορία, κυρίως ιστιοφόρων,
περίτεχνα καμωμένων με μεράκι και πολύ κόπο. Φύγαμε εντυπωσιασμένοι ευχαριστώντας
θερμά την κυρία Πόπη που μας ξενάγησε με υπομονή.
Στη
συνέχεια η Γ’ τάξη επισκέφτηκε τον περίφημο φούρνο της Αγκαιριάς του κύριου
Γιώργου Χανιώτη. Εκεί οι μαθητές έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής αλευριού
και ψωμιού, είδαν ένα σύγχρονο μύλο σε λειτουργία, τα μηχανήματα που ζυμώνουν
το ψωμί και τα άλλα αρτοσκευάσματα, τους φούρνους και τις αποθήκες με πολλών
ειδών τσουβάλια με αλεύρι. ΄Εμειναν εντυπωσιασμένοι με την καθαριότητα σε όλους τους
χώρους και την αυστηρή τήρηση των κανονισμών υγιεινής και φυσικά πολύ
ευχαριστημένοι από τα κεράσματα του κυρίου Γιώργου στο τέλος της ξενάγησης.
Ελευθερία Ζέλκα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου