Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

«Η μαμά μου είναι καραμέλα!!!».

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο (πηγή: Βικιπαίδεια).
                Την Κυριακή λοιπόν γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου, γι’ αυτό κι εμείς στη Β΄ τάξη σκεφτήκαμε να γράψουμε τις ευχές μας σε μια ξεχωριστή κάρτα σε σχήμα πεταλούδας. Σχεδιάσαμε από πατρόν τη μισή πεταλούδα σε διπλωμένο κίτρινο κάνσον χαρτόνι, την κόψαμε γύρω-γύρω και ζωγραφίσαμε τα φτερά της και άλλες λεπτομέρειες. Αφού προσθέσαμε κεραίες από σύρμα πίπας, γράψαμε στο εσωτερικό της κάρτας τις ευχές μας με αγάπη και ευγνωμοσύνη για τις αγαπημένες μας μανούλες.
                «Και πότε γιορτάζουν οι μπαμπάδες, κυρία;» ρώτησαν εύλογα οι μαθητές. Η γιορτή του πατέρα είναι επίσης κινητή και γιορτάζεται κάθε Τρίτη Κυριακή του Ιούνη. Κι επειδή τα σχολεία θα έχουν κλείσει τότε, ας φροντίσουμε να τους θυμηθούμε!
                                                                                                                  Ελευθερία Ζέλκα

                                                                           Β΄τάξη:                                    


                                                                           Α΄ τάξη:

                                                                          Ε΄ τάξη:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου